Elitcupen

Totalcup för elitklasserna över tre dagar
De tre avslutande tävlingarna under FIVE-O är elittävlingar med en totalcup för samtliga sex elitklasser, DH18E, DH20E och DH21E. Sammanlagd bästa poäng vinner. Poängen efter 2 tävlingar avgör startordningen på avslutningen, där ledaren startar sist. De tre bästa i varje elitklass vinner presentkort från SM-Sport.

3 tävlingar på 3 dagar

Tävlingarna som ingår är:

Påskafton Öjetrampen Lång, Främmestad IK / OK Kullingshof
Långdistans med elitklasser. Klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet. I år går tävlingen vid Magra. Skogsmark med mestadels god framkomlighet, området genomkorsas med ett flertal stigar och skogsvägar. Lätt till måttlig kuperad terräng. Läs mera på Eventor.

Påskdagen Bohuslunken Medel, Uddevalla OK
Medeldistans med elitklasser. Tävlingen avgörs i härlig terräng på Herrestadsfjället, Uddevalla. Vildmarksterräng. Området består till största del av höjdpartier med sankmark emellan, och ett antal mindre sjöar. Ett fåtal vandringsleder går genom området. För dom lättare banorna förekommer det nya snitslade stigar. Måttlig till stark kupering. God framkomlighet. Vegetationen består till största delen av barrskog. Mer info på Eventor.

Annandag Påsk Vikingaträffen Medel, Trollhättans SOK
Medeldistans med elitklasser. Five-O avslutas med klassiska Vikingaträffen. Jaktstart i Ungdomscupen för HD14 & HD16 och startordning efter poängställning för HD18E, HD20E och HD21E i Elitcupen. Prisutdelning för totalcuperna. I år är vi vid Skogsbo, Velanda söder om Trollhättan. Detaljrik skogsmark med mestadels god framkomlighet. Området genomkorsas med en del stigar. Svag till måttlig kuperad terräng. En mycket orienteringsvärdig tävling väntar! Läs mera på Eventor.

Rulla till toppen